Tidning för ökad ungdomsdemokrati i Ale

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-10-01 13:50 CEST - Ale kommun

Du har väl sett tidningen Made in Ale? Sommarjobbare på Ale kommun berättar om sin kommun och vad de tycker om den. Nu hoppas projektledaren Tommy Westers på ekonomiskt stöd för att kunna fortsätta ge ut tidningen under vintern. I sommar blir det garanterat en ny tidning med redaktion av sommarjobbare.

Välkommen till invigningen av nymärkt etapp pilgrimsled Göta älv 1 oktober

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-09-27 09:30 CEST - Ale kommun

Nu inviger vi etappen Kungsgården av Pilgrimsleden Göta älv. Välkommen att träffa Johan Engström (Turistrådet Västsverige), Marie Fors (Västarvet) och Ola Eriksson (Svenska kyrkan). De berättar om pilgrimsledernas utveckling och varför lederna är så aktuella i dag. Självklart är Mikael Berglund (kommunstyrelseordförande) och Sonny Landerberg (ordförande kultur- och fritidsnämnden) med på plats.

Stor skillnad i näringslivets betyg på Ale kommun

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-09-25 09:29 CEST - Ale kommun

Ale tappar 65 placeringar i Svenskt Näringslivs nyutkomna granskning. – Så klart vill vi inte ha en sådan utveckling. Vi jobbar med att skapa ett bättre klimat, men förändring tar tid, säger Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu lanserar vi Aleförslaget - lämna förslag och påverka kommunen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-09-03 08:47 CEST - Ale kommun

Nu lanserar vi Aleförslaget där invånarna kan lämna förslag digitalt och även rösta på andras inskickade förslag. – Vi vill få in allas röster om hur kommunen ska utvecklas. Så här blir det enklare att påverka för alla Alebor, säger Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande.

Goda skolresultat för årets nior

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-06-20 09:31 CEST - Ale kommun

I förra veckan slutade Ales nior grundskolan. 87 procent blev behöriga till nationellt program på gymnasiet, tre procentenheter fler än 2018. - Siffrorna är de bästa vi sett den senaste tioårsperioden, säger Johnny Sundling (S), vice ordförande i utbildningsnämnden.

Maria Reinholdsson ny kommunchef i Ale kommun

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-06-18 08:49 CEST - Ale kommun

Nu är det klart att Maria Reinholdsson blir ny kommunchef i Ale kommun. Hon kommer senast från Göteborgs stad där hon varit stadsdelsdirektör. – Maria är erfaren och har haft denna roll tidigare, vilket gör att hon kommer att vara trygg i sin roll redan från dag ett, säger Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande.

Full fart när vi besöker 26 företag på en dag

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-15 14:10 CEST - Ale kommun

Ale och Västtrafik - olika bilder av borttagen busslinje

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-14 08:55 CEST - Ale kommun

Västtrafik säger att Ale kommun har beslutat om förändringarna för busslinjerna 412 och 414. Detta är fel. Vi tycker att det är viktigt att Aleborna får korrekt information.

Så använder Ale digitala verktyg för högre kvalitet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-08 11:36 CEST - Ale kommun

Ale kommun kan bli årets digitaliseringskommun för vårt sätt att använda teknik till gagn för invånarna. - Digitalisering är inte ett mål i sig, utan handlar om att ge bättre service, säger Ulrika Johansson, verksamhetschef äldreomsorgen.

Så tycker företagen om Ale kommuns service

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-04-12 12:59 CEST - Ale kommun

Det blir finfina siffror för miljö- och livsmedelsverksamheterna när företagarna lämnar sina omdömen om Ale kommun. Däremot är företagen inte lika nöjda med bygglovshandläggningen.- Jag är egentligen inte förvånad över något av resultaten, säger Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande.