Paula Örn (S), kommunstyrelsens ordförande

Ale tog hem andraplatsen i Bästa Tillväxt 2017, Synas utmärkelse till den kommun i varje län där företagen har haft bäst tillväxt.

- Jätteroligt! Vi jobbar ju aktivt för att stärka företagsklimatet i Ale sedan flera år. När företagen i Ale utvecklas bra lägger det grunden för en trygg välfärd, säger Paula Örn (S), kommunstyrelsens ordförande.

Rankingen baseras på de kommuner med störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Alla aktiebolag som vuxit enligt en eller flera av dessa kriterier har bidragit till vinsten i Bästa Tillväxt 2017.

Bästa Tillväxt granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det har gått för näringslivet i Sveriges kommuner. De tre värdena som mäts är andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna, andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna samt andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen. Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

10 bästa i Västra Götaland

1. Karlsborg

2. Ale

3. Lilla Edet

4. Herrljunga

5. Mariestad

6. Vårgårda

7. Stenungsund

8. Falköping

9. Vänersborg

10. Kungälv

Mer information om Bästa Tillväxt 2017 på:

https://upplysningar.syna.se/blog/article/rekordvinnare-i-arets-upplaga-av-basta-tillvaxt/
Kontakt


Maria Reinholdsson

Kommunchef

maria.reinholdsson@ale.se

0303-70 30 70

Karin Dickens

Kommunikationssamordnare

karin.dickens@ale.se

0704-32 03 44