Drygt 750 personer tyckte till om Nödinges framtid på dialogdagen 28 april. Aleborna vill ha ett växande samhälle som behåller sin lugna, naturnära känsla. Mer gröna områden och aktivitets-/gemenskapsytorstod högt upp på önskelistan.

Aleborna pratade om stort och smått med kommunens personal:

- Jag vill att den här gång- och cykelvägen förändras här på Ale torg. Den ligger dumt utanför affärerna när folk ska gå till sina bilar och inte tänker på att de korsar en cykelbana, sa en av besökarna.

Den stora modellen över Nödinge med kullar, hus och vägar var populär. Här kunde besökarna bygga hus av legobitar, sätta ut nya träd av gröna pärlor och dra nya vägar. Någon byggde fler gångvägar över bäckravinen vid kyrkan, så att det ska vara lättare att ta sig från södra Nödinge till centrum. En annan byggde höga hus, för att få utsikt över natur och älv.

Utveckling för hela Ale

Utanför i vårsolen bjöds det på bulle och kaffe – och ännu mer möjligheter att påverka Nödinge i framtiden. På en stor tavla kunde besökarna sätta röda klistermärken och berätta hur de kände för Nödinge av i dag. Var det hemma eller borta, landet eller stan?

Dialogdagen i Nödinge är en del i ett större projekt som ska utveckla hela Ale kommun. Nu är en fördjupad översiktsplan för Nödinge samhälle under arbete. Alla åsikter som samlas in vid dialogdagen sammanställs och vägs samman med tekniska utredningar för att få fram en plan för Nödinges framtid.

Kontakt:

Andrea Christiansson

e-post: andrea.christiansson@ale.se
Kontakt


Maria Reinholdsson

Kommunchef

maria.reinholdsson@ale.se

0303-70 30 70

Karin Dickens

Kommunikationssamordnare

karin.dickens@ale.se

0704-32 03 44