Ales näringsliv lanseras stort på nya digitala affarerivast.se

I veckan lanserade GP en ny webbplats som ska bevaka näringslivets utveckling i regionen. Olika profiler och företagares utveckling ska få ta plats och belysas.

Ale har valt att profilera sig på sidan från start.

Under våren kommer fem olika filmporträtt på entreprenörer i Ale lanseras på affarerivast.se Syftet är att visa på det mångfacetterade näringsliv som finns i Ale och inspirera fler företag att komma och verka i Ale. Först ut är Johan Dahlbäck, innovativ flöjtmakare med världen som arbetsfält. Under våren kommer vi även få möta entreprenörer bakom Kollanda Grus, Sommarhagens ost, Plåtslagarna i Ale samt Ahlafors bryggeri.

Satsningen på Webfab Ale lyfts även på affarerivast.se. Webfab Ale är en tävling för webbshops entreprenörer och kreativa näringar. I samverkan med Surte åkeri etableras en fysisk och virtuell plats där nya företagare kan ta nästa steg i utvecklingen av sin affärsidé och sitt skapande.

15 aktörer vinner ett års fri kontorsplats i samarbete med Surte åkeri samt fria banktjänster i ett år i samarbete med Handelsbanken och Swedbank. De har dessutom tillgång till lagerutrymme och kan boka en del av den gamla glashyttan som är omgjord till labbutrymme för längre kreativt arbete.Initiativet omges av affärsutvecklingsstöd.

Webfab Ale ligger vid Surte Glasbruk, tio min från centralstationen, hållplatsen efter Gamlestan.

Det var härifrån som mannen som ligger bakom utformningen av den idag så legendariska Coca Cola-flaskan kom. Vinnarna utses på Ales näringslivsgala den 23:e april i Alafors fabriker. Sista dag att sända in sitt bidrag är den 17:e april. I juryn finns personer med lång erfarenhet av affärsutveckling, e-handel och kreativa näringar.

Besök gärna affarerivast.se
Kontakt


Maria Reinholdsson

Kommunchef

maria.reinholdsson@ale.se

0303-70 30 70

Karin Dickens

Kommunikationssamordnare

karin.dickens@ale.se

0704-32 03 44