Pia Areblad

Ale - Lätt att leva

Efter närmare fyra år som näringslivschef i Ale kommun väljer Pia Areblad att gå vidare. Pia ska istället ansvara för Göteborgs stads näringslivsstrategiska program – Ny näringslivschef ska rekryteras i Ale

Pia Areblad hälsades välkommen som ny näringslivschef i samband med en företagslunch på Sjövallen i Alafors i juni 2014. Med en enorm drivkraft, passion och målmedvetenhet har Pia Areblad sedan varit med och utvecklat kommunens näringslivsarbete i en positiv riktning.

– Det finns en enorm kraft inom Ales näringsliv, det entreprenöriella drivet är påtagligt och här finns otroligt många möjlighetsorienterade företagare som tar ett stort samhällsansvar, som inte bara värnar sitt eget område utan även föreningslivet och samhället i stort, förklarar Pia Areblad och fortsätter:

– Det krävdes en lång tankeprocess, men när jag nu får chansen att vara med och implementera det näringslivsstrategiska programmet i Göteborg Stad kände jag att jag ville ta den möjligheten. På något sätt handlar det om att få vara med och påverka näringslivsarbetet i regionen, som på sikt också berör Ale. Jag kommer vara placerad på BRG som är en mycket spännande organisation att arbeta i.

Ale näringslivsråd ska rekrytera igen

I Ale är det näringslivsrådet som rekryterar näringslivschef tillsammans med kommunen.

- Vi har under de här åren satt en form för hur vi ska arbeta näringsliv /kommun. Det lägger grunden för en långsiktig utveckling av ett gott företagsklimat. Dialogen mellan företagare och kommun står hela tiden i fokus, säger Helena Björklund, ordförande i Näringslivsrådet i Ale.
Kontakt


Maria Reinholdsson

Kommunchef

maria.reinholdsson@ale.se

0303-70 30 70

Karin Dickens

Kommunikationssamordnare

karin.dickens@ale.se

0704-32 03 44