På grund av en läcka på huvudvattenledningen har höglänta delar i Alafors och Älvängen inte haft något vatten under tisdagen. Lagning av läckan pågår och från kl 00.00 den 16 november ska vattnet från kommunens vattenledningsnät kokas tills Ale kommun meddelar annorlunda.

På grund av en läcka på huvudvattenledningen har höglänta delar i Alafors och Älvängen inte haft något vatten under tisdagen. Lagning av läckan pågår och från kl 00.00 den 16 november ska vattnet från kommunens vattenledningsnät kokas tills Ale kommun meddelar annorlunda.

Läckan beror på att huvudvattenledningen gått av djupt nere i marken i centrala Nol. Vi har en mindre ledning som för tillfället inte klarar av att förse berörda områden med tillräckligt vatten. Från eftermiddagen på tisdagen finns vattentankar utställda på nio platser i Älvängen och Alafors.

Vi vet inte när lagningen är färdig, men förhoppningsvis kopplas vattnet på under tisdagsnatten. Från kl 00.00 ska därför allt vatten från kommunens ledningsnät kokas. Detta gäller tills Ale kommun meddelar att det går bra att dricka okokt vatten igen.

Skolor och förskolor

Skolor och förskolor kommer att vara öppna som vanligt under onsdagen, precis som under tisdagen. Enbart fastigheten Kronan (Kronaskolan och Kronans förskola) är helt utan vatten. De andra skolorna och förskolorna har vatten med lågt tryck.

Mat i skolor och förskolor

Frukost, lunch och mellanmål serveras i skolor och förskolor.

Kronaskolan och Kronans förskola

Om vattnet inte är tillbaka imorgon kommer verksamheten att vara öppen med hjälp av samma lösningar som varit idag. På Kronan finns vattentankar och tillgången till både dricksvatten och hygienvatten är säkerställd.
Ett mindre antal toaletter är öppna där personal hjälper till att spola med hinkar. Under onsdagen ska tillfälliga toaletter finnas utanför skolan.

Äldreomsorg och funktionshinder

Våra boenden/verksamheter för äldre och personer med funktionshinder är igång. Äldre som har hemtjänst och hemsjukvård får stöd från vår personal som besöker dem i deras hem.

Löpande information finns på ale.se

Vattentankar

Vattentankarna är på plats på följande ställen:

Älvängen – Kronan, Myternas väg

Älvängen – Vikadamm på Vallmovägen

Älvängen – Madenskolan

Älvängen – Båtsmansliden

Älvängen – Brattåsstigen

Älvängen – Smedjebacken

Alafors – Furulundsvägen

Alafors – Ledetvägen

Alafors – parkeringen vid korsningen Terrassvägen/Mor Annas väg

5 liter vatten

Vi räknar med att Aleborna tar 5 liter per person (dricksvatten och tandborstning med mera) under tisdagen. Om vattnet inte är igång under onsdagen räknar vi med 10 liter per person.
Kontakt


Maria Reinholdsson

Kommunchef

maria.reinholdsson@ale.se

0303-70 30 70

Karin Dickens

Kommunikationssamordnare

karin.dickens@ale.se

0704-32 03 44