Tillgången till kultur, sportaktiviteter och andra event är det som stärker en kommuns attraktionskraft tillsammans med en bra fungerande välfärd. Det är mot den bakgrunden vi har valt att satsa på Ale Invite tillsammans med bland andra Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co. Vi anser Ale Invite är ett utmärkt sätt att stärka och profilera både Ale och Västsverige som en spännande destination.

Goda kommunikationer, exempelvis satsningen på E 45:an, är bra exempel på infrastruktursatsningar som är viktiga för Västsverige. Och för att skapa attraktion för en region finns det ytterligare värden som bidrar till flyttströmmar och etableringar av nya företag. Där bidrar tillgången till kultur, event och fritidsaktiviteter, något som Göteborg & Co strategiskt och framgångsrikt arbetat med under flera år.

I det mindre formatet har Ale kommun samma målsättning. Hur kan kommunen bygga stolthet bland sina nuvarande invånare och företagare samtidigt som man lockar fler att flytta hit?

Vi väljer att investera i Ale Invite eftersom eventet sätter Ale som destination på kartan. När tävlingen arrangerades första gången i Alebacken 2015 kom nästan 10 000 besökare för att se världseliten inom snowboardåkning. Över 200 000 människor följde då sändningarna via webben. I år, utöver live-streamad webbsändning, kommer Sveriges Television vinterstudio att direktsända tävlingen.

13 februari klockan 11.00 drar vi igång. Vi välkomnar världen till Ale och Alebacken när vi med stolthet presenterar Ale Invite, en del av World Snowboard Tour – världens mest respekterade och prestigefyllda snowboardserie.

Programmet för dagen hittar du här
Kontakt


Maria Reinholdsson

Kommunchef

maria.reinholdsson@ale.se

0303-70 30 70

Karin Dickens

Kommunikationssamordnare

karin.dickens@ale.se

0704-32 03 44